söndag 20 maj 2012

20 maj

 
Det här fotot av vårt blommande körsbärsträd togs för ett par dagar sedan. Nu snöar vita blommor ner och fina gröna blad håller på att slå ut. Våra äppelträd har stora skära knoppar. De lär slå ut inom ett dygn.


Gullvivorna blommar fint på gräsmattorna. Gräset lär bli högt före första klippningen: det här vill vi inte skada. Det gäller ju också att de får fröa så det blir fint nästa vår.


Bygget går vidare. I detta tält ska målaren grunda alla brädor som ska spikas upp. Traktens kattor är mycket nyfikna på vad detta kan vara för hus. De sticker gärna in huvudet i en glipa och kollar.


Så här ser det ut på gräsmattan idag. Det är en hel del grundade brädor som är väl inslagna i plast i fall att en regnskur ska komma.


I morgon ska de börja spika upp brädor på väggen. Reglarna, som syns på kortet, är det de ska spika i. Som synes går reglarna åt olika håll. Det ska bli vågräta brädor på fria ytor och lodräta mellan fönsterna. Ska bli spännande att se hur det kommer se ut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan Margareta,
det är inte bara kvarterets katter som är nyfikna på vad för hus som ska byggas- även jag undrar! Skulle du vilja visa upp projektet på Byggla? Det är bara att maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer om Byggla och om den lilla presenten du får om du är intresserad! :)
Mvh
Vendela på Byggla