söndag 29 mars 2009

Pratsamma grågäss


Vi har motionerat bilen idag igen. Vår son ställde upp på ett pratvarv, men ville då gärna få se lite fåglar. Vi testade att åka varvet söder om Strängnäs, som jag skrev om i förra bloggen, men de ofina fåglarna duckade mest i vassen. En liten kniphanne var allt vi såg på vägen mot Lännasjön. Nere vid Lännasjön beundrade sonen vederbörligen den bävergnagda aspen.
Sedan gick det bättre. Bara vi svängde bort på den stora vägen stod 4 fina tranor så vi kunde se dem. Tranor är häftiga: så stora och ändå fåglar.
Vi körde vidare. Mycket kajor och kråkor i det vackra jordbrukslandskapet. Bra samtal om både elcyklar (jo de finns) och allvarligare ting. Rätt som det var flög en stor ormvråk nästan rätt mot oss. Tjusig!

Sedan tog vi vanliga vägen från Gnesta mot Södertälje, men tog av ner mot Hölö för att slippa den påtagliga trafiken.Vi belönades riktigt. Där var det nämligen släktträff med grågäss. Vi stannade och fotade ett gäng som var rätt nära vägen. Oj vad mycket de hade att säga varandra. Kolla på den fågeln längst åt vänster som verkligen höjer näbben för att höras!

Vårfåglar är verkligen uppmuntrande.

Inga kommentarer: