måndag 3 maj 2010

Solig tur 2 maj



Det var härligt vårväder igår så det kändes som om bilen verkligen behövde en motionstur. Vår son hängde på och snart satt vi och pratade om björkar, som höll på att slå ut och spanade efter fåglar. Men även blommor är fint nu. Här har svalörten garnerat stängslet.



Stängslet går runt en hage där stora härligt rufsiga kossor betar. Tjuren tittade upp på oss och man ser nog de maffiga hornen om man klickar på bilden. Längre bak finns små kalvar. De bor alldeles norr om Gnesta.



Vi åkte vidare och sjön glittrade mellan träden. Här fanns det grågäss, men de var så långt från kameran så de fastnade inte på bilden. Med tiden svängde vi hemåt och fick från nära håll se en jagande gammal ormvråk. Att han förföljde något gick att se med vad han ville ha till middag såg vi inte. När vi inte var långt från Södertälje kom tre älgar och promenerade lugnt över en åker. En av dem var mindre än de andra. Kan det ha varit en kalv från i fjol? Tyvärr var det för mycket träd emellan oss och älgarna, så det blev inget foto av dem heller.



Men allt är inte vackert ens en fin majdag. Så här hade slarvpellar skräpat ner vid en inofficiell p-plats efter 226:an nära Tullinge. Så himla onödigt!

När vi sedan kom hem grillade vi kycklingbitar på elgrillen som vi placerade på min fina baktrappa. Det luktade gott medan grillandet pågick och smakade sedan verkligt fin söndagsmiddag ihop med klyftpotatis och tsatsiki.

Idag är det visserligen molnigt men fler fina dagar står säkert på tur.

Inga kommentarer: