måndag 26 juli 2010

Tur mot Ftuna


I förrgår och i går kom det första riktiga regnet sedan mitten av maj, 39mm. Det var skönt att se hur växterna liksom sträckte på sig efter vattningen. Idag tog vi en sväng med bilen och passerade bland annat Fituna. Här är den långa fina allén. Träden är trevligt gröna och bildar valv men torkan syns på dikesrenen. Jag tycker om såna här gröna valv: det här är en bild att titta på deppiga novemberdagar.

Ute över fältet bredvid allén med mognande havre flög svalorna precis över frövipporna. Det var massor med svalor, men ack så svårt det var att fota dem med min vanliga kamera. Här fastnade i alla fall en fågel om än rätt suddigt. Det låter ju också fint om svalor så här. Långt flygande svalor lär spå mer regn och det behövs fortfarande!

I kanten av fältet hade tistlar börjar blomma. Vackra blommor fast de säkert har ställt sig där själva! Länge bort i diket stod utblommade lupiner med massor av fröskidor. Vi plockade en hel del av dem och hoppas att de vill växa på vår tomt. Vi har ett hopplöst stenigt och ogräsbemängt hörn. Lupinerna kan nog ta tag i de dumma ogräsen där om de bara kommer igång!

Inga kommentarer: