lördag 1 januari 2011

Nyårshelg


I går sken solen äntligen och ny snö väntades inte förrän till kvällen. Då kändes det alldeles rätt att ta en tur. Vi insåg att snöröjningen kunde vara otillräcklig så vi höll oss till den stora vägen. Det blev Sorundavägen ner till Ösmo och sedan motorvägen tillbaka. Efter att ha njutit av den solgnistrande snön ett tag insåg jag att det blev inget kort till minne utan att vi stannade bilen och plåtade. Det här vackra berget ligger vid avtaget in mot Kagghamra. Det var snyggare på riktigt än vad fotot visar!


Sedan tog en liten molnbank solen och gav tjusiga färger. Vi fick åka en riktigt bra bit innan det gick att stanna och fota så färgen hade hunnit mattas av. Men trädens siluetter mot himmel och snö är fina och som du ser har haren passat på att gå över fältet. Solen kom fram klart igen, när vi vänt hemåt. Mycket snyggare med sol!

Ja sedan blev det kväll och vi satt och firade med sparade svenska signalkräftor och undrade över hur 17 man kan ha råd att skjuta så många raketer en nyårskväll. Det var ett skapligt smattrande från 17 tiden till midnatt, då den rejäla åskan tog vid. Men inte tog det slut så tidigt inte! Jag vaknade 5.30 och undrade varför. Sedan smällde de fler salvor till klockan med råge hade passerat 6. Samtidigt var det en vacker natt med snön som singlade ner och bildade istappar på gatlyktorna.

Nu har maken kört snöslungan. Det blev ungefär 10 cm nysnö att ta bort. En liten glögg till slungföraren till belöning gives just nu.

God fortsättning på det nya året!

1 kommentar:

Beppan sa...

Man får passa på när lampan lyser däruppe!!! Visst är det säkrast att stanna bilen om man ska få bra bilder, men jag fotar ibland i farten - och lyckas riktigt bra då och då.
Se tex denna:
http://2.bp.blogspot.com/_bAlg5MTzuAE/TPVlloJ8F1I/AAAAAAAABS0/Mbc4A_wZTyw/s1600/fjallen_2.jpg

Tror vi här i norr har minst snö i hela landet vid det här laget! Fast kallt har det varit. Länge. Nu minus 7 = rena blidvädret! Riktigt skön promenad har vi varit på.