fredag 28 januari 2011

Bilmotion och grundgrävning


Häromdagen var vi ute och motionerade bilen igen. Det kändes mycket ljusare och soligare än på länge – våraning. Bilden här är den fina å som går från Berga gård ner mot Lännasjön mitt i Sörmland. Vi fotade fåglar där i våras, men nu såg det alldeles tomt ut fast vi hörde kvitter. Tjusigt med det öppna vattnet mitt i vinterlandskapet, tyckte jag och när jag väl fått upp ögonen på det såg jag sedan mer öppet vatten vartefter.


Här har vi åkt runt sjön och är vid Merlänna. Titta på den gamla vällingklockan. Det var nog inte alla som uppskattade den klangen på den gamla tiden. Vi tyckte att det var så vackert att vi fixade varsin pastasallad på närmsta affär och fortsatte vår lusttur nu med matsäck.


Här är en vik av Båven. Innan har vi åkt genom Malmköping, en söt äldre ort, och är på väg mot Gnesta. På en åker vid Sparreholm stod en fin räv. Han var röd och grann i solskenet och tydlig mot den vita bakgrunden, men innan jag fick upp kameran hann han slinka iväg.


Den här bilden är från i morse. En snygg soluppgång gjorde att maken tog till kameran. Som synes jobbar grävskopan redan. Den har fungerat som väckarklocka den här veckan.

Den här bilden är tagen på förmiddagen. Gropen för grunden till det nya huset verkar klar nu och rören känns som att nu ska det börja byggas. En stor grushög och en hög krossand har tillkommit. Antar det ska ligga i botten av grunden.

Det fyrkantiga huset längst bak är vårt. Det mörka under fönsterna beror på att vi sågade ner en hopplös balkong och bytte balkongdörrarna mot vanliga fönster för många år sedan. Då spikade vi upp impregnerade brädor i väntan på att huset skulle få ny puts. Huset väntar fortfarande..

1 kommentar:

Beppan sa...

Visst är det härligt att åka på motionsrunda med bilen - med kameran i högsta hugg förstås...
Alltid får man uppleva ngt trevligt - se djur och fåglar eller annat spännande. Ta nya vägar och upptäcka fina gårdar eller små byar man inte sett förut.