tisdag 8 februari 2011

En god grund?



Så här såg det ut vid huset som håller på att byggas nära oss i fredags. Frigolit och stora gröna plastsjok. Grävandet har resulterat i att vårt hus nästan inte syns härifrån: bara skorstenen sticker upp.


Tidigt i morse började de gjuta grund. En betongbil stod med snurrande blandare medan en röd pump pumpade över betong till gropen. Vi försökte fotografen men det var lite för mörkt för skarpa bilder. Bilden är tagen när betongbilen avvecklat sig: pumpen håller på att vika ihop sig. När vi kort efter detta kort körde förbi höll en kille på att spruta vatten på pumpen. Säkert viktigt att ”diska” den ren från betong innan det torkar.



Någon timme senare tog vi detta kort. Killarna jobbar med att få ytan jämn och fin.


I söndags var vi ute en sväng med bilen. Jag gillar att åka vägen genom Årsta havsbad. Det är en rolig blandning av olika hus både åldrade sommarstugor och små välhållna året-runtbostäder. Vi brukar alltid åka ner mot färjeläget och ta en titt över vattnet. Jag tyckte att himlen speglade snyggt i råken i rännan. Jag länkar till bilder från samma ställe förra vintern och förförra. Nog är det skillnad mellan olika vintrar! Det märks också på vägarna. Det är gott om av vintern tillverkade fartgupp nu.

Inga kommentarer: